Livet er én lang opvågnen
til det jeg drømmer om
Integrativ Psykoterapi & Supervision
PSYKOTERAPI ER
at tilbyde den anden så tilpas et nærvær, at vedkommende finder måder at være sammen med sig selv
Olie på lærred "Tillid" af Ilse Kristensen
Særpræg-Særhed-Sygdom (1996)
Særpræg-Særhed-Sygdom (2015) kan kun købes HER
Smertegrænsen (2005)
Skam - medfødt og tillært. Når skam fører til sjælemord (2013)
Sjælens længsel (2016)
Selvglad - om menneskers livslange ægteskab med sig selv (hvor der ikke findes skilsmisse) (2018)
Vi har en medfødt skam i form af følsomme sansninger af verden, der beskytter vores inderste sårbarhed og registrerer enhver form for forkerthed. Skam hører således lige så meget hjemme i nervesystemets og kroppens beredskab som i personens sociale forståelse. Bliver der taget ordentlig vare på denne følsomhed, er den med til at skabe vores menneskelighed. (Skam, 2013)
"Smertegrænsen":
Dansk Psykologisk Forlag 2005, s. 249
"Vi bliver ikke psykisk syge, fordi vi får en psykisk sygdom. Vi bliver psykisk syge, fordi vi lider psykisk, når noget voldsomt og tilsyneladende meningsløst overgår os. Når vold, misbrug og terror bliver umenneskelige betingelser for tilværelsen, må vi reagere på det. Hvis ressourcerne til at reagere ikke er til stede i personen selv eller i vedkommendes netværk, bliver traumatiseringen en kendsgerning. Samtidig gør det ondt at se sammenhængen mellem traume og psykisk sygdom, så både de, der lider, og de, der forsøger at afhjælpe lidelsen, kan meget let komme til at indgå en tavs sammensværgelse om ikke yderligere at bidrage til lidelsen ved at fortælle om den."
Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg
SKRIFT | 26. juni 2021
BLOGCAST: Dette indlæg er indtalt af Morten Winkler. Du kan lytte til bloggen her (07:04):
Om ’Skam – medfødt og tillært ’–
af Lars Sørensen, cand.psych., specialist og supervisor i psykoterapi og gennem 36 år chefpsykolog på Psykiatri-hospitalet i Nykøbing Sjælland. I denne bog beskriver han hvad der kan støtte – og true – vores inderste sårbarhed.
Chefpsykolog Lars J. Sørensen
Skam: Den stille dræber
"Det er ingen skam at have en psykisk sygdom, men det er skamfuldt at blive sygeliggjort, og skammeligt, hvis man kun ser sygdommen for at undgå at se den egentlige smerte."
Læs mere
Copyright ® 2024 integrativpsykoterapi.dk